Αναζήτηση ακινήτου:
σύνθετη αναζήτηση ακινήτου
   homequality.blogspot.com
Αρχική Ποιοι είμαστε Οι προτάσεις μας Αναθέστε σε εμάς Επικοινωνία

Προβολή ακινήτου

Φωτογραφικό υλικό

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις προβάλλετε σε μεγαλύτερο μέγεθος.


ΔΕΝΔΡΑΚΙΑ
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 750ΜΕΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΕΜΒΑΔΟΝ 130τμ.,(65+65) ,ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΕΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΔΡΑΜΑΣ,
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Bγαίνοντας από την Δράμα με βόρεια διεύθυνση παίρνουμε τον δρόμο για το Δάσος της Ελατιάς, το φημισμένο "Καρα-Ντερέ". Μερικά χιλιόμετρα μετά τους "Ταξιάρχες" μια πινακίδα μάς δείχνει τον δρόμο για τα "Δεντράκια". Στρίβουμε αριστερά και, μετά από 6 ανηφορικά χιλιόμετρα μέσα από δρύες και αγριοφουντουκιές, αντικρίζουμε τα Δεντράκια. Τα σπίτια, παλιά και καινούργια, είναι διάσπαρτα μέσα σε μεγάλες καστανιές. Τα Δεντράκια είν" ένας μικρός οικισμός με λίγους μόνιμους κατοίκους, τα τελευταία όμως χρόνια έχει αναπτυχθεί μια αξιόλογη φυσιολατρική δραστηριότητα. Στα Δεντράκια εδρεύει ο "Σύλλογος φίλων ορεινών δραστηριοτήτων του Ν. Δράμας" που έχει διανοίξει αρκετά μονοπάτια και πραγματοποιεί συχνά ορειβατικές διαδρομές που καλύπτουν μια μεγάλη κλίμακα απαιτήσεων των ενδιαφερομένων. Το σημαντικό γι" αυτόν το μικρό ορεινό οικισμό είναι, ότι παρέχεται η δυνατότητα φιλοξενίας σε τρία δωμάτια, που έχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Για τα μέλη του Συλλόγου υπάρχει αίθουσα συγκέντρωσης με δυνατότητα παραμονής σε συνθήκες καταφυγίου. Ξεκινάμε από τα Δεντράκια και παίρνουμε πάλι τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που μας οδήγησε εδώ από την Δράμα. Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω στρίβουμε δεξιά στον χωματόδρομο. Μπαίνουμε σ" ένα πυκνό δάσος με μεγάλη ποικιλία βλάστησης από δρύες, γαύρους, καστανιές, φουντουκιές, κερασιές και οξυές. Σ" αυτές τις ανατολικές πλαγιές του το Φαλακρό είναι ένα βουνό, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα πιο δασωμένα βουνά της Ελλάδας.

Δυο χιλιόμετρα πιο πάνω αραιώνουν τα δέντρα και βρισκόμαστε ξαφνικά σ" έναν μικρό αυχένα, με πυκνές φτέρες και χαμηλή βλάστηση, Ο αυχένας που βρισκόμαστε λέγεται "Κεράσι", σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων. Απέναντί μας στα δυτικά ο ορίζοντας διακόπτεται από δυο εντυπωσιακά συγκροτήματα, που είναι από τα ψηλότερα του Φαλακρού. Είναι οι κορυφές της "Βάρδενας" με υψόμετρο 2194 μ. και τα "Τρία Κεφάλια" με υψόμετρα 2099 και 2176 μέτρα. Ανάμεσα στον αυχένα που βρισκόμαστε και στις πανύψηλες αυτές κορυφές σχηματίζεται μια μεγάλη κατάφυτη χαράδρα, που είναι η λεκάνη απορροής του Ρέματος Μπλάτσιστα. Το ρέμα καθώς και η κοιλάδα καταλήγουν στην πεδιάδα της Δράμας, το δε μονοπάτι που σχηματίζεται κατά μήκος της κοιλάδας, παρέχει την δυνατότητα για μια πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή.

Ο δρόμος συνεχίζεται πάντα προς τα βόρεια, πολύ ανηφορικός και σε ορισμένα σημεία εξαιρετικά δύσβατος,και σε λίγη ώρα φτάνουμε στα υψίπεδα της "Μπάρας", κοντά στα 1300μ. Η κατάσταση του εδάφους εδώ πάνω μας αφήνει έκπληκτους. Στον χάρτη η περιοχή αναφέρεται με τον χαρακτηριστικό προσδιορισμό "πετρώδες", η ονομασία όμως αυτή είναι αδύνατον να αποδώσει την πραγματικότητα. Πρόκειται στην ουσία για ένα από τα πιο σκληρά και κακοτράχαλα εδάφη, που έχουν αντικρίσει ποτέ τα μάτια μου. Αναρίθμητες ασβεστολιθικές πέτρες άλλες με ακανόνιστα σχήματα και άλλες με αιχμηρότατες απολήξεις, ξεφυτρώνουν σε μεγάλη έκταση μέσα από το παχύ χορτάρι και σκαρφαλώνουν ως τις απέναντι βουνοπλαγιές. Η έκταση δεν είναι επίπεδη. Εκτός από τις πλαγιές και τις χαραδρώσεις, είναι συχνή η παρουσία πολλών μικρών και μεγάλων κρατήρων, με απόλυτα κυκλικό σχήμα και διάμετρο που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει τα τριάντα μέτρα. Είν" ένας τόπος παράξενος, σχεδόν εξωπραγματικός, μας δίνει την εντύπωση ότι κάποτε βομβαρδίστηκε από δεκάδες μετεωρίτες ή οβίδες.
η συνολική περιοχή εκπέμπει μια έντονη γοητεία. Το τοπίο είναι εξαιρετικά πολύμορφο, διαθέτει μια πληθώρα αντιφατικών χαρακτηριστικών, που δύσκολα μπορεί να συναντήσει ταυτόχρονα κανείς σε μια περιορισμένη έκταση. Περνάν διαδοχικά μπροστά από το οπτικό μας πεδίο, ένα πετρώδες έδαφος σπάνιας τραχύτητας, ορεινοί όγκοι με εκπληκτικό σύμπλεγμα εδαφικών πτυχώσεων, απάτητα δάση οξυάς μέσα σε απόκρημνες χαράδρες, κορυφές επιβλητικές πάνω από τα 2000 μέτρα, μια τεράστια κοιλάδα με άφθονα νερά και βλάστηση κι ένας ορίζοντας που στα βόρεια και ανατολικά κυριαρχείται από την οροσειρά της Ροδόπης, ενώ στα νότια αχνοφαίνεται η πόλη της Δράμας και πιο πίσω οι κορυφές του Παγγαίου. Τι άλλο θα μπορούσε να επιζητήσει κανείς από έναν ορεινό τόπο; Ίσως μόνον μια ευκολότερη πρόσβαση. Κάτι που οπωσδήποτε ισχύει κατά τους θερινούς μήνες, ή, για τους πεζοπόρους, όλο το χρόνο.
ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 486Μ
ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ 80000ΕΥΡΩ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ HOMEQUALITY
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Σ 17,ΔΡΑΜΑ 66100
2521046161
6944283145
www.homequality.gr
http://homequality.blogspot.com
email manager.drama@homequality.g
Κωδικός: 486Μ
Κατηγορία: ΠΕΤΡΙΝΟ
Περιοχή: ΔΡΑΜΑ
Τ.Μ.: 130 m2
Τιμή πώλησης: 80.000 €

Ενδιαφέρεστε για το ακίνητο;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το παραπάνω ακίνητο.

Εξειδικευμένος συνεργάτης της HomeQuality θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Κωδ. ακινήτου:

Επωνυμο:*

Όνομα:*

Διεύθυνση:

Πόλη:

Τηλέφωνο:*

e-mail:

Ώρα επικοινωνίας:
Παρατηρήσεις:

Πληκτρολογήστε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
*

(τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά)

Βρείτε το κατάλληλο ακίνητο για εσάς.


 2009 - powered by webapplications
contents by Real Estate Manager 3.0